Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   Sundsvall – sökmotoroptimering

   Seo Sundsvall

   Behöver du hjälp med SEO i Sundsvall? SEO kan vara krångligt, vår digitala media-byrå hjälper dig gärna! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Sundsvall kan vi hjälpa dig så att du syns bättre på de olika sökmotorerna när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom SEO/sökmotoroptimering av hemsidor, och annan digital marknadsföring.

   SEO Sundsvall

   Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Att öka din synlighet online ökar också dina chanser att få fler besökare till din hemsida, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, både i Sundsvall och resterande Sverige.

   Hur fungerar SEO i Sundsvall?

    

   SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder.

   Enkelt förklarat innebär SEO att göra din webbplats synlig på Google och andra sökmotorer.

   Sökmotoroptimering i Sundsvall
   Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

   Sökmotoroptimering

   Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

   Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page och off-page. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är relevanta för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt. On-page-optimering är också en viktig del av sökmotoroptimering, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom sökmotoroptimering som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till din hemsida. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi.

    

   Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på sökmotoroptimering ser en positiv skillnad på resultaten efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera hemsidan i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med.

   Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella.

   Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

   Lokal SEO – Sundsvall

   Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från nationell SEO. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det tillräckligt att enbart synas lokalt eftersom deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

   Det är viktigt att göra det tydligt var din verksamhet befinner sig och i vilka orter den är verksam på din hemsida, både för kundernas skull, men även för Google för att sökmotorn ska anse din hemsida vara relevant. För att din lokala SEO ska vara framgångsrik behöver man även ta hänsyn till en del tekniska åtgärder bakom hemsidan i fråga. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och ditt företag med.

   Enligt Google består en tredjedel av alla sökningar som görs på Google av sökningar som är relaterade till platser, och därav är det mycket viktigt för dig att arbeta med lokal SEO. För att lyckas med lokal SEO är det viktigt att blad annat vara konsekvent med företagsinformationen, att använda sig av online reviews och koppla på Google reviews, samt skapa och optimera landningssidor på sin hemsida för lokala sökord.

   Let’s talk local SEO!

   11 + 5 =

   Google My Business (GMB)

    

   Om du driver ett lokalt företag som verkar inom ett avgränsat geografiskt område är det av stor vikt för dig att finnas på Google My Business. Det är viktigt då Google My Business är det resultat som Google visar om du söker efter lokala företag. Google visar det som en lista av de olika relevanta lokala företagen ovanför de organiska sökresultaten. Tjänsten är kostnadsfri, och är lämpligt att använda som ett skyltfönster till ditt företag. Du kan, på ett professionellt sätt, presentera ditt företag med hjälp av detta verktyg, du kan lägga till dina öppettider, adress och telefonnummer. Med denna tjänst kommer du inte enbart synas i Googles sökresultat, du kommer även synas i Google Maps. Om någon exempelvis gör en sökning på ”frisör” + ort, så syns företag som är registrerade i GMB på Google Maps. Dessa typer av kunder är ofta nära ett köpbeslut, och därför är det viktigt att du finns med bland alternativen.

    

   Om Sundsvall

    

   Sundsvall är en tätort i Västernorrlands län, och i slutet av år 2019 hade staden 99 449 invånare Sundsvall grundades redan år 1621. Näringslivet i Sundsvall består främst av skogsindustri, banker, försäkringsbolag och myndigheters IT-konsulter. Sundsvall är känt som drakstaden då det under sommartid placeras ut ett 30-tal drakar runt om i staden. Sommartid lockas många turister till Sundsvall på grund av stadens evenemang, så som Sundsvalls gatufest och drakbåtsfestivalen.

   I Sundsvall finns det något för alla, oavsett om du tycker om shopping och gastronomiska upplevelser, eller om du föredrar natur och friluftsliv. I Sundsvall finns bland annat Norrlands största galleria mitt i centrum. Det finns även fina spamöjligheter för den som bara vill vila upp sig.

   Har du ett företag i Sundsvall och vill få mer relevant trafik till webbplatsen så att nya kunder hittar till den? Vi är en digital byrå med mycket erfarenhet av SEO och vi hjälper dig gärna! Vi hjälper företag i hela Sverige att förbättra sina resultat och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, våra tjänster inkluderar allt från SEO/sökmotoroptimering och Google Ads till att bygga hemsidor. Kontakta oss för hjälp med sökmotoroptimering i Sundsvall och låt oss hjälpa dig med en analys av din hemsida för att avgöra vad för typ av optimering du skulle behöva för att synas på sökresultaten.