Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   Skellefteå – sökmotoroptimering

   Seo Skellefteå

   Behöver du hjälp med SEO i Skellefteå? SEO kan vara krångligt, kontakta därför vår SEO-byrå, Effektify! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Skellefteå kan vi hjälpa dig och din verksamhet synas när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom sökmotoroptimering/SEO. Vi är det givna valet för dig som söker efter en byrå som kan hjälpa dig med en SEO-analys och optimeringen av din hemsida så att den syns högt på de olika sökmotorerna.

   SEO Skellefteå

   Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Att öka digital synlighet på olika sökmotorer ökar också chansen att besökarna till hemsidan ökar, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att arbeta med digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi är en byrå som arbetar med allt inom digital marknadsföring, både i Skellefteå och resterande Sverige. Vi hjälper våra kunder öka digital trafik och antal besökare till sin hemsida genom optimering och genom att förbättra hemsidan, och på så sätt även påverka deras resultat samt bidra till att deras ranking är bra på olika sökmotorer. Kontakta vår SEO-byrå för bästa möjliga service!

   Hur fungerar SEO i Skellefteå?

    

   SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO/sökmotoroptimering består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder. Enkelt förklarat innebär SEO att optimera din webbplats så att den syns på de olika sökmotorerna. Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag. Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   Lokal sökmotoroptimering i Skellefteå
   Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

   Sökmotoroptimering

   Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

   Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page och off-page. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är relevanta för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, huruvida sökintentionen är rätt m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt att fokusera på sökordet i fråga. On-page-optimering är också en viktig del av SEO, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera detta innehåll utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom SEO som görs utanför hemsidan, så som att skicka rätt länkar till din webbplats. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi och bidrar till bättre synlighet när någon söker efter det du erbjuder på en sökmotor.

    

   Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på sökmotoroptimering ser en positiv skillnad på resultaten och trafiken efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera webbplatsen i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med.

   Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella.

   Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna utföra vårt arbete så bra som möjligt och erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

   Lokal SEO – Skellefteå

    

   Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det relevant att enbart vara synliga lokalt online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

   En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant när den gör en analys av den. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom webbplatsen. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och ditt företag med, och därmed får du också bättre synlighet.

   Enligt Google består en tredjedel av alla sökningar som görs på Google av sökningar som är relaterade till platser, och därav är det mycket viktigt för dig att arbeta med lokal SEO. För att lyckas med lokal SEO är det viktigt att blad annat vara konsekvent med företagsinformationen, att använda sig av online reviews och koppla på Google reviews, samt skapa och optimera landningssidor på sin hemsida för lokala sökord.

   Let’s talk local SEO!

   13 + 12 =

   Google My Business (GMB)

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på sökmotoroptimering ser en positiv skillnad på resultaten och trafiken efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera webbplatsen i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med. Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella. Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna utföra vårt arbete så bra som möjligt och erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

    

   Hur arbetar vi på Effektify med SEO?

    

   Eftersom det finns lång erfarenhet och stor kompetens inom SEO på vår byrå så är vi säkra på att den SEO-strategi vi har utvecklat kommer bidra till att du når dina uppsatta mål. Vår SEO-strategi består av en omfattande process som bygger på väl genomtänkta steg.

   Det första vi gör är att analysera din webbplats för att avgöra vad som behöver åtgärdas. Därefter gör vi en sökordsanalys för att finna de sökord som hade kunnat vara gynnsamma för din verksamhet, i samband med detta ser vi även över sökintentionen, antal sökningar, samt konkurrenser för sökordet i fråga. Efter detta bokar vi in ett möte med dig för att tillsammans bestämma vilka sökord vi ska arbeta med, och sedan börjar vårt arbete med on-page och off-page. Detta innebär att vi bl.a. hjälpa dig med att arbetet kring att skriva meta-titlar, meta-beskrivningar och rubriker, och att skicka länkar till din webbplats för att få den att ranka högre på Googles sökresultat.

   Vi anser det vara viktigt med långsiktiga relationer med våra kunder, och för att uppnå detta tror vi att transparens är viktigt. Därav får du en digital rapport från oss varje månad med information om placeringen för dina sökord, rapporten inkluderar vilken placering sökorden har för tillfället, vilken placering de hade vid start, samt hur mycket placeringarna har ändrats under månadens gång.

    

   Om Skellefteå

    

   Skellefteå är en tätort i Västerbotten där det i slutet av år 2020 bodde 72 840 invånare. Staden grundades år 1845, och det var kyrkoherden Nils Nordlander som initierade det.

   På 1900-talet utvecklades Skellefteå till en viktig industristad, och den kallas även ibland för ”Guldstaden” på grund av Boliden AB som är ett metallföretag med rötter i Bolidengruvan, och som länge varit verksamt i Skellefteå. Detta är även den största privata arbetsgivaren i staden. Utöver koppar, zink och guld som produceras i gruvan är även skogen och vattenkraften viktiga naturtillgångar i Skellefteå.

   Har du ett företag i Skellefteå och vill att nya kunder ska hitta din hemsida? Kontakta vår digitala SEO-byrå, Effektify, vi hjälper dig gärna med SEO i Skellefteå! Vi hjälper företag i hela Sverige att synas på sökresultaten, förbättra sin ranking och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, våra tjänster inkluderar allt från SEO och Google Ads till att bygga hemsidor. Kontakta oss för en SEO-analys och annan hjälp med digitala lösningar till ditt företag i Skellefteå (och resterande Sverige). Sökmotoroptimering/SEO kan vara krångligt, låt därför oss utföra ditt arbete med SEO åt dig!