Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   Östersund – sökmotoroptimering

   Seo Östersund

   Behöver du hjälp med SEO i Östersund? SEO är komplicerat, kontakta därför vår byrå för hjälp! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Östersund kan vår digitala media-byrå hjälpa dig synas när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom sökmotoroptimering/SEO. Hör av dig till oss för hjälp med att öka din trafik online och med att ranka bättre på Google och andra sökmotorer.

   SEO Östersund

   Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Resultatet av att öka din synlighet online är att dina chanser att få fler digitala besökare till din webbplats också ökar, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, både i Östersund och resterande Sverige. Kontakta vår byrå om du vill vara synlig på Google (och de resterande sökmotorerna), få nya kunder, driva relevant trafik till din webbplats och få ett riktigt bra resultat.

   Hur fungerar SEO i Östersund?

    

   SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO/sökmotoroptimering består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder. Enkelt förklarat innebär SEO att man optimerar en webbplats för att få den att synas på Google och andra sökmotorer. Syftet med SEO är att ranka så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag. Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur bra den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken ranking du hamnar på.

   Lokal sökmotoroptimering i Östersund
   Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

   Sökmotoroptimering

   Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

   Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page-optimering och off-page-optimering. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är relevanta för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt. On-page-optimering är också en viktig del av SEO, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom SEO som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till din hemsida. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi.

    

    

   Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på SEO ser en positiv skillnad på resultaten efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera webbplatsen i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med.

   Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella.

   Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

   Lokal SEO – Östersund

    

   Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrens, då den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det relevant att enbart vara synlig lokalt online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

   En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom hemsidan. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och din verksamhet med.

   Let’s talk local SEO!

   7 + 8 =

   Google My Business (GMB)

    

   För dig som driver ett företag som är verksamt lokalt, det vill säga inom ett avgränsat geografiskt område, är det viktigt att finnas på Google My Business, eller GMB som det också kallas. Anledningen till att det är viktigt är att GMB är resultatet som Google väljer att visa när du söker efter lokala företag. Sökresultatet visas som en lista av de olika lokala företagen som är relevanta ovanför det organiska sökresultatet. GMB är kostnadsfritt, och utöver de redan nämnda fördelarna agerar tjänsten även som ett skyltfönster för ditt företag där du själv kan bestämma hur ditt företag presenteras. Du kan välja att lägga till faktorer så som telefonnummer, adress och öppettider.

   Om ditt företag är registrerat på GMB kan du även synas i Google Maps när någon söker efter samma typ av företag som du driver. Exempelvis om någon söker på ”frisör” tillsammans med en specifik ort visas lokala företag som är registrerade på GMB upp på kartan. Detta är fördelaktigt då du kommer få mer trafik till din hemsida och mer synlighet genom att använda dig av tjänsten.

    

   Hur arbetar vi på Effektify med SEO?

    

   Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom SEO/sökmotoroptimering och har därför utvecklat en SEO-strategi som vi är säkra på kommer hjälpa dig att nå dina uppsatta mål. Vårt SEO-arbete är en omfattande process och bygger på väl genomtänkta steg.

   Det första steget inför SEO-arbetet är att göra en analys av webbplatsen ifråga för att se över vad för typ av optimering av webbplatsen som krävs. Därefter görs en sökordsanalys för att se vilka sökfraser du har möjlighet att ranka bra på samt vilka du redan syns på. Detta inkluderar att se över sökresultatet för sökorden för att avgöra huruvida sökintentionen är rätt, se över antal sökningar per månad för att avgöra huruvida det är ett sökord som kommer generera högre försäljning, samt en analys av konkurrensen för att avgöra om du har möjlighet att ranka högre än dina konkurrenter. Därefter bokar vi ett uppstartsmöte med dig där vi diskuterar fram vilka sökord som är mest relevanta och rätt för dig och din hemsida. Vi bestämmer även vad som bör åtgärdas på din hemsida för att vi ska kunna utföra vårt arbete med off-page senare, ofta är det innehåll som behöver förbättras, vilket också är en tjänst vi erbjuder att hjälpa till med.

   Efter att detta är gjort börjar själva arbetet med SEO/sökmotoroptimering, och utifrån vad vi ihop har bestämt arbetar vi med on-page och off-page. Arbetet kan inkludera allt från skriva texter till din hemsida och hjälpa dig med meta-titlar och meta-rubriker, till att skicka länkar till din hemsida för att ge den en bättre plats på Googles sökresultat.

   Vi värderar ett långsiktigt samarbete högt och därför är vi helt transparenta. Varje månad får du en rapport från oss för att kunna se din ranking, det vill säga vilken plats dina sökord har på Googles organiska sökresultat.

   Resultatet av detta SEO-arbete är att dina utvalda sökord syns bättre i det organiska sökresultatet och därmed bidrar till att trafiken till din webbplats ökar, det vill säga fler besökare, vilket i sin tur innebär högre försäljning.

    

    

   Om Östersund

    

   Östersund är en residentstad i Jämtlands län, och i slutet av år 2020 fanns det 63 985 invånare i Östersunds kommun. Öresund grundades år 1786 av kung Gustav III, och på den tiden bestod staden enbart av en stor gård. För att locka människor till den nya staden erbjöd man vissa förmåner till de blivande invånarna, bl.a. att alla som flyttade till den nya staden fick rätten att driva handel, fabriksrörelse eller hantverk. En ytterligare förmån var 20 års skattefrihet för de som flyttade till Östersund.

   I Östersund finns många möjligheter, balansen mellan stad och fjäll gör Östersund till en både unik och rolig destination. Staden har både stadspuls med mysiga gator och gränder, men också lugn natur. Östersund är även en av Sveriges mest kafétäta städer och här finns även många bra restauranger med fina råvaror för matälskaren.

   Har du ett företag i Östersund och vill öka trafiken till din webbplats? Vår SEO-byrå, Effektify hjälper dig gärna! Vi hjälper företag i hela Sverige att förbättra sina resultat och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, våra tjänster inkluderar allt från SEO och Google Ads till att bygga hemsidor. Vi har lång erfarenhet av att optimera webbplatser så att de rankar bra på Google (och de andra sökmotorerna). Kontakta vår SEO-byrå så hjälper vi dig gärna med länkar, trafik, mer besökare, bättre innehåll och det bästa möjliga resultat!