Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   Örebro – sökmotoroptimering

   Seo Örebro

    

   Behöver du hjälp med SEO i Örebro? SEO är komplicerat, därför finns vår byrå! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Örebro kan vi hjälpa dig synas när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder på din e-handel. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom sökmotoroptimering/SEO. Örebro är bara en av alla städer som vi verkar i, kontakta oss för hjälp med att öka din trafik online och bästa möjliga ranking på sökmotorerna.

   SEO Örebro

   Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Att öka din synlighet online ökar också dina chanser att få fler besökare till din webbplats, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, så som att bygga hemsidor och Google Ads, både i Örebro och resterande Sverige.

   Hur fungerar SEO i Örebro?

    

   SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder.

   Enkelt förklarat innebär SEO att göra din webbplats synlig på Google och andra sökmotorer.

   Sökmotoroptimering i Örebro
   Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

   Sökmotoroptimering

   Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

   Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page och off-page. En sökordsanalys är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt. On-page-optimering är också en viktig del av SEO, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom SEO som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till din hemsida. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi

    

   Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på SEO ser en positiv skillnad på resultaten efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera hemsidan i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med.

   Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella.

   Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

   Lokal SEO – Örebro

    

   Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det enbart relevant att synas lokalt online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

   En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom hemsidan. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och ditt företag med.

   Let’s talk local SEO!

   8 + 3 =

   Google My Business (GMB)

    

   Om du driver en lokal verksamhet som verkar inom ett avgränsat geografiskt område är det av stor vikt för dig att finnas på Google My Business. Det är viktigt eftersom Google My Business är det resultat som Google visar om du söker efter lokala företag. Google visar det som en lista av de olika relevanta lokala företagen ovanför de organiska sökresultaten.

   Tre stora fördelar med Google My Business är att ditt företag syns i kartsöket i Google Maps när en lokal sökning görs, exempelvis om någon söker efter ”frisör” + en plats. Vad som är positivt med detta är att kunder som gör denna typ av sökning ofta är mycket köpbenägna. En annan fördel med Google My Business är att information om ditt företag, så som öppettider, adress och telefonnummer syns på ett snyggt sätt. En ytterligare fördel med denna tjänst är att användare kan ge betyg och recensera ditt företag.

    

   Hur arbetar vi på Effektify med SEO?

    

   Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom SEO och har därför utvecklat en SEO-strategi som vi är säkra på kommer hjälpa dig att nå dina uppsatta mål. Vårt SEO-arbete är en omfattande process och bygger på väl genomtänkta steg.

   Det första steget av vårt SEO-arbetet är att göra en analys av hemsidan ifråga för att se över vad för typ av optimering som krävs. Därefter görs en analys av sökord för att se vilka du har möjlighet att ranka på samt vilka du redan syns på. Detta inkluderar att se över sökresultatet för sökorden för att avgöra huruvida sökintentionen är rätt, se över antal sökningar per månad för att avgöra huruvida det är ett sökord som kommer generera en ökning i din försäljning, samt en konkurrensanalys för att avgöra om du har möjlighet att ranka högre än dina konkurrenter. Därefter bokar vi ett uppstartsmöte med dig där vi diskuterar fram vilka sökord som är mest relevanta för dig och din hemsida. Vi bestämmer även vad som bör åtgärdas på din hemsida för att vi ska kunna utföra vårt arbete med off-page senare, ofta är det innehåll som behöver göras bättre, vilket är något vi också kan hjälper till med.

   Efter att detta är gjort börjar själva arbetet med SEO och utifrån vad vi ihop har bestämt arbetar vi med on-page och off-page. Arbetet kan inkludera allt från att skriva texter till din hemsida och hjälpa dig med meta-titlar och meta-rubriker, till att skicka länkar till din hemsida för att ge den en bättre plats på Googles sökresultat.

   Vi värderar ett långsiktigt samarbete högt och därför är vi helt transparenta. Varje månad får du en rapport från oss för att kunna se vilken plats dina sökord har på Googles organiska sökresultat.

   Resultatet av detta SEO-arbete är att dina utvalda sökord syns bra i det organiska sökresultatet och därmed bidrar till ökad relevant trafik till din hemsida, det vill säga fler besökare, vilket i sin tur innebär ökad försäljning.

   Om Örebro

    

   Örebro är en tätort i Närke, och i slutet av år 2020 bodde det 156 381 invånare i staden vilket gör det till Sveriges sjätte största stad befolkningsmässigt.

   Örebro är drygt 700 år gammalt, och med sitt strategiska läge, 200 km ifrån Stockholm och 280 km ifrån Göteborg har Örebro blivit en handels- och logistiskstad. Man kan även klassa Örebro som en universitetsstad då det är ca 17 000 studenter som studerar på Örebro universitet. Det är även 130 professorer och 500 doktorander som verkar på Örebro universitet.

   I Örebro finns det mycket att sysselsätta sig med, det finns många mysiga caféer och restauranger, shopping och sevärdheter.

   Har du ett företag i Örebro och vill öka din digitala trafik? Vi på Effektify hjälper dig gärna! Vi hjälper företag i hela Sverige att förbättra sina resultat, uppnå sina mål och få så bra ranking som möjligt genom digital marknadsföring. Våra tjänster inkluderar allt från SEO och Google Ads till att bygga hemsidor. Kontakta oss för hjälp med digitala lösningar och för att få så bra resultat som möjligt.