Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   Norrtälje – sökmotoroptimering

   Seo Norrtälje

   Behöver du hjälp med SEO i Norrtälje? SEO är komplicerat, därför finns vår byrå! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Norrtälje kan vi hjälpa dig synas när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom sökmotoroptimering/SEO. Hör av dig till oss för hjälp med att öka din trafik online och med att ha bättre synlighet på Google och andra sökmotorer. Kunden är alltid i fokus hos oss!

   SEO Norrtälje

   Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Resultatet av att öka din digitala synlighet är att dina chanser att få fler besökare till din webbplats också ökar, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, både i Norrtälje och resterande Sverige. Kontakta oss om du vill synas på Google (och de andra sökmotorerna), få nya kunder, driva relevant digital trafik till din webbplats och få ett riktigt bra resultat.

   Hur fungerar SEO i Norrtälje?

    

   SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO/sökmotoroptimering består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder. Enkelt förklarat innebär SEO att man optimerar en webbplats för att göra den synlig på Google och andra sökmotorer. Syftet med SEO är att ranka så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är av relevans för dig och ditt företag. Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur bra den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken ranking du hamnar på.

    

   Lokal sökmotoroptimering i Norrtälje
   Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

   Sökmotoroptimering

   Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

   Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page-optimering och off-page-optimering. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är rätt för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt. On-page-optimering är också en viktig del av sökmotoroptimeringen, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom SEO som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till din hemsida. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi.

    

   Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på SEO ser en positiv skillnad på resultaten efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera webbplatsen i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med.

   Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella.

   Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

   Lokal SEO – Norrtälje

    

   Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det relevant att enbart synas lokalt online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

   En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom hemsidan. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och din verksamhet med.

   Enligt Google består en tredjedel av alla sökningar som görs på Google av sökningar som är relaterade till platser, och därav är det mycket viktigt för dig att arbeta med lokal SEO. För att lyckas med lokal SEO är det viktigt att blad annat vara konsekvent med företagsinformationen, att använda sig av online reviews och koppla på Google reviews, samt skapa och optimera landningssidor på sin hemsida för lokala sökord.

   Let’s talk local SEO!

   9 + 3 =

   Google My Business (GMB)

    

   Om du driver en lokalt verksamhet som verkar inom ett avgränsat geografiskt område är det viktigt för dig att finnas på Google My Business. Det är viktigt då GMB är det resultat som Google visar om du söker efter lokala verksamheter. Google visar det som en lista av de olika relevanta lokala företagen ovanför de organiska sökresultaten. Tjänsten är kostnadsfri, och dessutom fungerar den även som ett skyltfönster för ditt företag där du kan avgöra hur du vill presentera ditt företag. Du kan välja att lägga till telefonnummer, adress och öppettider exempelvis.

   En ytterligare fördel, förutom att synas i Googles organiska sökresultat, är att om ditt företag är registrerat på GMB då kan det även synas i Google Maps när någon söker efter den typ av företag som du driver. Exempelvis om någon söker på ”frisör” + en specifik plats så visas lokala företag som är registrerade i tjänsten upp på kartan. Detta bidrar till mer trafik till hemsidor, vilket i sin tur leder till högre försäljning.

    

   Hur arbetar vi på Effektify med SEO?

    

   På vår byrå finns både stor kompetens och lång erfarenhet inom SEO/sökmotoroptimering, och vi har tillsammans utvecklat en SEO-strategi som vi är säkra på kommer bidra till att du når dina mål. Vårt SEO-arbete är en omfattande process och den bygger på väl genomtänkta steg.

   Det första vi gör när vi får en ny kund är att göra en analys av deras hemsida för att avgöra vad för typ av optimering som kunden behöver. Efter det är gjort gör vi en sökordsanalys för att avgöra vilka sökord du har möjlighet att ranka bra på. Vi ser även över sökresultatet för sökorden, sökintentionen och sökvolymen för att avgöra om det är ett sökord som kommer generera försäljning. Vidare gör vi en analys av din konkurrens för att avgöra huruvida du har möjlighet att ranka högre än dina konkurrenter. Efter vi har gjort detta bokar vi in ett möte med dig för att tillsammans diskutera fram vilka sökord som är mest relevanta för dig och ditt företag.

   När dessa steg är gjorda börjar själva SEO-arbetet, vilket innebär att vi arbetar med on-page och off-page utifrån vad vi har bestämt. Detta arbete kan inkludera allt från att vi hjälper dig med att skriva meta-titlar, meta-beskrivningar, rubriker och texter rätt till webbplatsen till att skicka länkar till webbplatsen för att få den att ranka högre på Googles sökresultat.

   Vi värderar långsiktiga kundrelationer mycket högt, och därför väljer vi även att vara helt transparenta med våra kunder. Detta på så vis att vi skickar en rapport varje månad där du som kund kan följa rankingen på de utvalda sökorden, du kan se vilken placering ordet hade från start, vilken nuvarande placering det har, samt hur mycket placeringen har ändrats under månadens gång.

   Resultatet av detta SEO-arbete är att dina utvalda sökord syns bättre i det organiska sökresultatet och därmed bidrar till att trafiken till din hemsida ökar, det vill säga ett högt antal besökare, vilket i sin tur innebär högre försäljning på din hemsida.

    

   Om Norrtälje

    

   Norrtälje är en tätort i Roslagen (Upplands kustland) och ligger i Stockholms län. I slutet av december fanns det 63 673 invånare i staden (https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/fakta-om-norrtalje-kommun/kommunfakta/befolkningsstatistik/). Norrtälje grundades år 1622 av Gustav II Adolf och hette då Norra Tällie.

   Norrtälje består av en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en skärgård bestående av ca 11 000 öar. Denna stad är det perfekta resemålet för dig som vill turista i Sverige, det kan intygas om man ser till faktumet att befolkningen fördubblas sommartid. Norrtälje har allt du kan tänkas behöva på din semester, så som butiker, krogar, kaféer, konst, musik och museer.

   Har du ett företag i Norrtälje och vill ha hjälp med att öka trafiken till din hemsida? Vår SEO-byrå, Effektify kan hjälpa dig med det! Vi hjälper kunder i hela Sverige att förbättra sina resultat och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, våra tjänster inkluderar allt från SEO och Google Ads till att bygga hemsidor. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med optimering av webbplatser så att de rankar bra på Google (och de andra sökmotorerna). Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med digitala länkar, digital trafik, fler digitala besökare, förbättrat innehåll och det bästa möjliga resultat!