Växjö – sökmotoroptimering

Seo Växjö

Behöver du hjälp med SEO i Växjö? SEO är komplicerat, därför finns vår byrå! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Växjö kan vi hjälpa dig synas när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom sökmotoroptimering/SEO. Hör av dig till oss för hjälp med att öka din trafik online och med att synas bättre på Google och andra sökmotorer.

SEO Växjö

Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Resultatet av att öka din synlighet online är att dina chanser att få fler besökare till din webbplats också ökar, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, både i Växjö och resterande Sverige. Kontakta oss om du vill synas på Google (och de andra sökmotorerna), få nya kunder, driva relevant trafik till din webbplats och få ett riktigt bra resultat.

Hur fungerar SEO i Växjö?

 

SEO står för det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO/sökmotoroptimering består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder. Enkelt förklarat innebär SEO att man optimerar en webbplats för att få den att synas på Google och andra sökmotorer. Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag. Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur bra den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken ranking du hamnar på.

Sökmotoroptimering i Växjö
Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

Sökmotoroptimering

Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page-optimering och off-page-optimering. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är relevanta för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys kollar man på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är många sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt. On-page-optimering är också en viktig del av SEO, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är det arbete inom SEO som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till din hemsida. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi.

 

Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

 

Det är ett faktum att företag som satsar på SEO ser en positiv skillnad på resultaten efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera webbplatsen i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorn uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med. Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella. Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service.

Lokal SEO – Växjö

 

Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det relevant att enbart synas lokalt online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på “rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom hemsidan. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och ditt företag med.

Enligt Google består en tredjedel av alla sökningar som görs på Google av sökningar som är relaterade till platser, och därav är det mycket viktigt för dig att arbeta med lokal SEO. För att lyckas med lokal SEO är det viktigt att blad annat vara konsekvent med företagsinformationen, att använda sig av online reviews och koppla på Google reviews, samt skapa och optimera landningssidor på sin hemsida för lokala sökord.

Let’s talk local SEO!

13 + 2 =

Google My Business (GMB)

 

Om du driver ett lokalt företag som verkar inom ett avgränsat geografiskt område är det viktigt för dig att finnas på Google My Business. Det är viktigt då Google My Business är det resultat som Google visar om du söker efter lokala företag. Google visar det som en lista av de olika relevanta lokala företagen ovanför de organiska sökresultaten. Tjänsten är kostnadsfri, och dessutom fungerar den även som ett skyltfönster för ditt företag där du kan avgöra hur du vill presentera ditt företag. Du kan välja att lägga till telefonnummer, adress och öppettider exempelvis.

En ytterligare fördel, förutom att synas i Googles organiska sökresultat, är att om ditt företag är registrerat på Google My Business då kan det även synas i Google Maps när någon söker efter den typ av företag som du driver. Exempelvis om någon söker på “frisör” + en specifik plats så visas lokala företag som är registrerade i tjänsten upp på kartan. Detta gör att du får mer trafik till din webbplats, vilket i sin tur leder till högre försäljning.<

Hur arbetar vi på Effektify med SEO?

 

Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom SEO/sökmotoroptimering och har därför utvecklat en SEO-strategi som vi är säkra på kommer hjälpa dig att nå dina uppsatta mål. Vårt SEO-arbete är en omfattande process och bygger på väl genomtänkta steg.

Det första steget inför SEO-arbetet är att göra en analys av webbplatsen ifråga för att se över vad för typ av optimering av webbplatsen som krävs. Därefter görs en sökordsanalys för att se vilka sökord du har möjlighet att ranka bra på samt vilka du redan syns på. Detta inkluderar att se över sökresultatet för sökorden för att avgöra huruvida sökintentionen är rätt, se över antal sökningar per månad för att avgöra huruvida det är ett sökord som kommer generera högre försäljning, samt en analys av konkurrensen för att avgöra om du har möjlighet att ranka högre än dina konkurrenter. Därefter bokar vi ett uppstartsmöte med dig där vi diskuterar fram vilka sökord som är mest relevanta för dig och din hemsida. Vi bestämmer även vad som bör åtgärdas på din hemsida för att vi ska kunna utföra vårt arbete med off-page senare, ofta är det innehåll som behöver förbättras, vilket också är en tjänst vi erbjuder att hjälpa till med.

Efter att detta är gjort börjar själva arbetet med SEO/sökmotoroptimering, och utifrån vad vi ihop har bestämt arbetar vi med on-page och off-page. Arbetet kan inkludera allt från skriva texter till din hemsida och hjälpa dig med meta-titlar och meta-rubriker, till att skicka länkar till din hemsida för att ge den en bättre plats på Googles sökresultat.

Vi värderar ett långsiktigt samarbete högt och därför är vi helt transparenta. Varje månad får du en rapport från oss för att kunna se din ranking, det vill säga vilken plats dina sökord har på Googles organiska sökresultat.

Resultatet av detta SEO-arbete är att dina utvalda sökord syns bättre i det organiska sökresultatet och därmed bidrar till att trafiken till din webbplats ökar, det vill säga fler besökare, vilket i sin tur innebär högre försäljning.

Om Växjö

Växjö är en tätort i södra Småland med 94 274 invånare (år 2020). Området runt Växjö har varit bebott sedan den yngre stenåldern, d.v.s. sedan 4100-1700 f.Kr. Det finns fortfarande flera hällkistor bevarade ca 4000 år tillbaka i tiden. Växjö fick stadsrättigheter år 1342, och 1999 blev staden en universitetsstad.

Eftersom Växjö är beläget i ett skogsrikt område är skog en viktig del av stadens näringsliv. Växjö har mycket av det som kännetecknar en storstad, fast utan de stora avstånden. I Växjö finns det är bra blandning av gammalt och nytt, sport och kultur, puls och vila, och allt i denna stad är nära. I Växjö finns det någon för alla, oavsett om du är intresserad av natur eller gastronomiska upplevelser. Staden har både högklassiga restauranger, Sveriges bästa hotell enligt White Guide och fin natur i form av tre naturreservat och sex sjöar.

Har du ett företag i Växjö och vill öka trafiken till din webbplats? Vår SEO-byrå, Effektify hjälper dig gärna! Vi hjälper företag i hela Sverige att förbättra sina resultat och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, våra tjänster inkluderar allt från SEO och Google Ads till att bygga hemsidor.Vi har lång erfarenhet av att optimera webbplatser så att de rankar bra på Google (och de andra sökmotorerna). Kontakta oss så hjälper vi dig gärna med länkar, trafik, mer besökare, bättre innehåll och det bästa möjliga resultat!