Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   Gävle – sökmotoroptimering

   Seo Gävle

   Behöver du hjälp med SEO i Gävle? SEO kan vara krångligt, vår digitala media-byrå hjälper dig gärna! På samma sätt som du lyckades hitta vår hemsida när du sökte efter SEO Gävle kan vi hjälpa dig så att du syns bättre på de olika sökmotorerna när dina potentiella kunder söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap inom SEO/sökmotoroptimering, och många andra digitala lösningar. Om du vill öka din trafik och få ett högt antal besökare till din hemsida är vår byrå det givna valet, vi ser till att få dig att synas bland sökresultatet och att ranka bättre genom att göra en analys av sökord och optimering av webbplats, sökordsoptimering, förbättrat innehåll samt genom att skicka rätt länkar till din webbplats.

   Seo Gävle

   Det är ingen nyhet att synlighet skapar möjligheter för företag – både genom traditionell marknadsföring och digital marknadsföring. Att öka din digitala synlighet ökar också dina chanser att få fler besökare till din webbplats, och därmed fler kunder som sedan genererar större försäljning. Det finns många sätt att använda sig av digital marknadsföring på, och Effektify är inte enbart en SEO-byrå, vi är en digital mediabyrå, vilket innebär att vi hjälper våra kunder med allt inom digital marknadsföring, både i Gävle, men också i hela Sverige. Kontakta oss för hjälp med att ranka högre på de olika sökmotorerna och nå andra mål, så som att skapa mer digital trafik, förbättra resultatet och öka din försäljning.

   Hur fungerar SEO i Gävle?

    

   SEO är en förkortning av det engelska uttrycket Search Engine Optimization, vilket översatt till svenska är sökmotoroptimering. SEO består av många olika delar och är en viktig faktor för dig som vill att dina potentiella kunder ska hitta din webbplats när de gör sökningar på tjänster eller produkter som du erbjuder. Enkelt förklarat innebär SEO att göra din webbplats synlig på Google och andra sökmotorer. Syftet med SEO är att ha så bra ranking på Google (och resterande sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och din verksamhet. Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och om den är rätt uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken ranking du får.

   Sökmotoroptimering i Gävle
   Ta dig till toppen på Google med lokal SEO.

   Sökmotoroptimering

   Syftet med SEO är att synas så högt upp på Google (och andra sökmotorer) som möjligt på sökord som är relevanta för dig och ditt företag.

   Google analyserar faktorer så som huruvida din webbplats är relevant och hur den är uppbyggd, hur många, samt vilka som länkar till din webbplats och det innehåll du har på din webbplats för att sedan avgöra vilken placering du hamnar på.

   SEO består huvudsakligen av tre delar, analys av sökord, on-page och off-page. En analys av sökord är viktigt för att kunna finna de specifika sökfraser som är relevanta för dig och som gynnar dig och din verksamhet. Vid denna typ av analys arbetar man med att kolla på konkurrenter, antal sökningar på sökordet i fråga, sökintentionen m.m. Det är viktigt att konkurrensen inte är för hög men att det fortfarande är ett högt antal sökningar på sökfrasen för att det ska vara gynnsamt att sedan utföra en sökordsoptimering. On-page-optimering är också en viktig del av SEO, det är det arbete som utförs på din hemsida. On-page innebär optimering av hemsidans innehåll, bland annat texter, rubriker, meta-titlar och meta-beskrivningar på hemsidan. Tanken är att optimera dessa utifrån de utvalda sökorden. Off-page är arbetet inom SEO som görs utanför hemsidan, så som att skicka länkar till hemsidor. Det är viktigt att ha i åtanke att länkarna måste vara bra och relevanta för webbplatsen. Dessa tre delar utgör en framgångsrik SEO-strategi.

    

   Google utvecklas ständigt – därför måste också SEO göra det

    

   Det är ett faktum att företag som satsar på SEO ser en positiv skillnad på sitt resultat efter att denna strategi har implementerats och efter att man börjat optimera hemsidan i fråga. Arbetet med sökmotoroptimering utvecklas och ändras ständigt eftersom Google gör det, sökmotorerna uppdateras ofta och därför är det av stor vikt att hänga med. Detta innebär att även företag som arbetar med sökmotoroptimering bör se över sin strategi regelbundet för att fortsätta vara aktuella. Vi på Effektify anser det vara av stor betydelse att hålla oss uppdaterade och att ständigt utvecklas inom sökmotoroptimering för att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga service och SEO-arbete.

    

   Lokal SEO – Gävle

    

   Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering som det också kallas, skiljer sig något från SEO på nationell nivå. Den största skillnaden är konkurrensen, den är betydligt större på nationell nivå. För många branscher är det relevant att enbart synas lokalt online då deras tjänster eller produkter är avsedda att säljas lokalt. Om du exempelvis behöver hjälp av en rörmokare så kommer du troligtvis söka på ”rörmokare” plus din stad eftersom det är vad som är relevant för dig.

   En viktig del av lokal SEO är att tydliggöra var du befinner dig och i vilka orter du verkar på din hemsida, både för dina kunders skull, men också för Google så att sökmotorn anser din hemsida vara relevant. För att lyckas med lokal SEO behövs det även tas hänsyn till vissa tekniska åtgärder bakom hemsidan. Detta gör det lättare för Google att begripa vilka geografiska områden sökmotorn ska förknippa dig och ditt företag med.

   Enligt Google består en tredjedel av alla sökningar som görs på Google av sökningar som är relaterade till platser, och därav är det mycket viktigt för dig att arbeta med lokal SEO. För att lyckas med lokal SEO är det viktigt att blad annat vara konsekvent med företagsinformationen, att använda sig av online reviews och koppla på Google reviews, samt skapa och optimera landningssidor på sin hemsida för lokala sökord.

   Vad kul att du har hittat till oss!

   Har du frågor eller är redo att starta din digitala resa redan nu, är du välkommen att fylla i några rader eller maila oss på letsdance@effektify.com så hör vi av oss inom kort!

    [text Företag placeholder "Företag"]

    Google My Business (GMB)

    Om du driver ett lokalt företag som verkar inom ett avgränsat geografiskt område är det av stor vikt för dig att finnas på Google My Business. Det är viktigt då Google My Business är det resultat som Google visar om du söker efter lokala företag. Google visar det som en lista av de olika relevanta lokala företagen ovanför de organiska sökresultaten. Tjänsten är kostnadsfri, och är lämpligt att använda som ett skyltfönster till ditt företag. Du kan, på ett professionellt sätt, presentera ditt företag med hjälp av detta verktyg, du kan lägga till dina öppettider, adress och telefonnummer. Med denna tjänst kommer du inte enbart synas i Googles sökresultat, du kommer även synas i Google Maps. Om någon exempelvis gör en sökning på ”frisör” + ort, så syns företag som är registrerade i GMB på Google Maps. Dessa typer av kunder är ofta nära ett köpbeslut, och därför är det viktigt att du finns med bland alternativen.

    Hur arbetar vi på Effektify med SEO?

     

    Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom SEO/sökmotoroptimering och har därför utvecklat en SEO-strategi som vi är säkra på kommer hjälpa dig att nå dina uppsatta mål. Vårt SEO-arbete är en omfattande process och bygger på väl genomtänkta steg.

    Det första steget inför SEO-arbetet är att göra en analys av webbplatsen ifråga för att se över vad för typ av optimering av webbplatsen som krävs. Därefter görs en sökordsanalys för att se vilka sökord du har möjlighet att ranka bra på samt vilka du redan syns på. Detta inkluderar att se över sökresultatet för sökorden för att avgöra huruvida sökintentionen är rätt, se över antal sökningar per månad för att avgöra huruvida det är ett sökord som kommer generera högre försäljning, samt en analys av konkurrensen för att avgöra om du har möjlighet att ranka högre än dina konkurrenter. Därefter bokar vi ett uppstartsmöte med dig där vi diskuterar fram vilka sökord som är mest relevanta för dig och din hemsida. Vi bestämmer även vad som bör åtgärdas på din hemsida för att vi ska kunna utföra vårt arbete med off-page senare, ofta är det innehåll som behöver förbättras, vilket också är en tjänst vi erbjuder att hjälpa till med.

    Efter att detta är gjort börjar själva arbetet med SEO/sökmotoroptimering, och utifrån vad vi ihop har bestämt arbetar vi med on-page och off-page. Arbetet kan inkludera allt från skriva texter till din hemsida och hjälpa dig med meta-titlar och meta-rubriker, till att skicka länkar till din hemsida för att ge den en bättre plats på Googles sökresultat.

    Vi värderar ett långsiktigt samarbete högt och därför är vi helt transparenta. Varje månad får du en rapport från oss för att kunna se din ranking, det vill säga vilken plats dina sökord har på Googles organiska sökresultat.

    Resultatet av detta SEO-arbete är att dina utvalda sökord syns bättre i det organiska sökresultatet och därmed bidrar till att trafiken till din webbplats ökar, det vill säga fler besökare, vilket i sin tur innebär högre försäljning.

    Om Gävle

    Gävle är en tätort i Gästrikland och år 2020 bodde det 102 904 invånare i staden. Första gången Gävle nämns är år 1413, och staden fick sina stadsprivilegier år 1446. Gävle har ett rikt kulturliv, och staden var till och med en kandidat till att bli Europas kulturhuvudstad 2014.

    Något som Gävle är mycket känt för är stadens julbock, det är världens största halmbock och den finns med i Guinness rekordbok. Bocken har ställts upp på Slottstorget i Gävle i 53 år, och av de 53 åren är det enbart 16 gånger den har stått kvar mer eller mindre oskadd. Det har blivit en tradition för gävleborna att sätta eld på bocken.

    Har du ett företag i Gävle och vill få mer relevant trafik till webbplatsen så att nya kunder hittar till den? Vår SEO-byrå Effektify hjälper dig gärna! Vi hjälper företag i hela Sverige att förbättra sina resultat och uppnå sina mål genom digital marknadsföring, våra tjänster inkluderar allt från SEO/sökmotoroptimering och Google Ads till att bygga hemsidor. Kontakta oss och låt oss hjälpa dig med en analys av din hemsida för att avgöra vad för typ av optimering du skulle behöva för att synas på sökresultaten.