Search.

Sökmotoroptimering

Med SEO hjälper vi ert företag att synas högre upp på sökmotorer,  på de sökord som är viktiga för er.

Google Ads

Med relevanta och rätt inriktade kampanjer och annonser, ökar vi er synlighet på sökmotorerna.

Paid social.

Facebook Ads

Instagram Ads

LinkedIn Ads

YouTube Ads

TikTok Ads

Web & e-com.

Wordpress

Världens största system för att skapa hemsidor, som idag används till över 27% av alla webbplatser på internet.

Shopify

En komplett handelsplattform som låter företag starta, utveckla och sälja produkter och tjänster online.

Kontakta oss.

  [text Företag placeholder "Företag"]

  We simplify business growth

  Halmstad
  Nässjögatan 12B, 302 47
  Halmstad, Sverige
  Berlin
  Köpenicker Chaussee 4, 10317
  Berlin, Tyskland

  Search.

  Sökmotoroptimering

  Google Ads

  Paid social.

  Facebook Ads

  Instagram Ads

  LinkedIn Ads

  YouTube Ads

  TikTok Ads

  Web & e-com.

  Wordpress

  Shopify

  Kontakta oss.

   [text Företag placeholder "Företag"]

   LinkedIn
   ads

   På Linkedin finns över 675 miljoner användare där ca 70 miljoner av dem är i en beslutsfattande position. Detta gör Linkedin till ett bra alternativ för att nå ut till miljontals människor i en specifik bransch. Utöver det så är Linkedin även 277 % mer effektiv än Facebook vad gäller att generera leads. Linkedin Ads är främst inriktat mot B2B-företag och många använder det på grund av plattformens målgruppssegmentering som är överlägsen vad gäller att nå ut till rätt person i jämförelse med liknande plattformer.

   Annonsera med Instagram-annonser

   Sociala medier är framtiden

   Det blir allt viktigare att annonsera i sociala medier. Marknadsföring via annonser på sociala medier kan optimeras på många olika sätt och är ett av de mest effektiva sätten att nå ut till din målgrupp. Vi på Effektify kan hjälpa er genom att aktivt arbeta med er marknadsföring på LinkedIn.

   SEO har en stor betydande vikt även här. Precis som när man optimerar en webbplats, har nyckelord en viktig roll för att optimera sin LinkedIn-profil eller företagsprofil. Man ska inrikta sig på sin målgrupp, samtidigt som det är viktigt att inte upprepa sökord (nyckelord) för många gånger i samma text. Det kan då uppfattas som spam, till skillnad från om texten är skriven personligt och med engagemang.

   Vid annonsering på LinkdIn kan du välja att betala per klick (CPC) eller per 1000 visningar (CPM). Detta ger dig en maximal kontroll över din budget. Klickar ingen på annonsen, betalar du ingenting, precis på samma sätt som gäller vid annonsering via Google ads.

   Det finns många sätt att rikta in dina LinkedIn-annonser. Målgruppsanpassa ditt budskap till personer med en särskild kompetens eller bransch. Du kan välja att rikta in dina annonser på specifik ålder, kön, geografiskt område, utvalda företag i en viss bransch eller storlek på företaget. Dina annonser kan också riktas mot personer med en specifik roll, yrkestitel eller kompetens.

   Olika typer av LinkedIn ads

   Z

   Sponsrat innehåll

   Genom att annonsera med sponsrat innehåll dyker LinkedIn-annonserna upp i flödet hos din inriktade målgrupp. LinkedIn markerar dessa inlägg som sponsrade för att tydliggöra att de skiljer sig från vanligt innehåll. Sponsrat innehåll syns oavsett om man använder LinkedIn på mobil eller dator.

   De typer av annonser som finns som sponsrat innehåll är enskilda bildannonser, videoannonser, galleriannonser och evenemangsannonser.

   Z

   Sponsrade meddelanden

   Med sponsrade meddelanden kan du som annonsör annonsera direkt till specifika LinkedIn-användare i deras inkorg. Där har du chansen att skapa ett personligt och relevant meddelande direkt till din utvalda målgrupp. Sponsrade meddelanden har ingen begränsning på antal tecken.

   Detta är ett bra sätt att driva konverteringar anpassade för målgruppen i fråga. Landningssidan behöver dock vara optimerad, samt mobilanpassad. Var tydlig med att förmedla vilka fördelar medlemmen har med att engagera sig i dina meddelanden.

   Z

   Textannonser

   Textannonser består av en rubrik, en kortfattad text och en bild. Det går att använda klickspårning, vilket innebär att du kan spåra och mäta annonsresultatet.

   Dessa Linkedin-annonser är även kända som Text Ads och placeras LinkedIn-sidor som är anpassade för denna typ av annonsering. Annonserna syns längst upp till höger av flödet. Dock enbart på desktop. Denna typ av annons är ett bra alternativ för dig som vill bygga professionella leads.

   Z

   Dynamiska Ads

   Dynamiska Ads syns på höger sida på Linkedin och talar direkt till målgruppen genom att vara personliga.

   En dynamisk annons dyker upp i en användares flöde och är baserad på denna användares personliga information, exempelvis deras profilbild, tjänst och arbetsgivare. Denna typ av annonsering talar direkt till personen och uppmuntrar denna att exempelvis följa ditt företag.

   Hur går man tillväga för att skapa LinkedIn ads?

   Det första steget du behöver göra för att skapa Linkedin Ads är att skapa ett Campaign Manager-konto, som därför kräver att ditt företag har en LinkedIn-sida. Har du ingen LinkedIn-sida är det lätt att ordna. Var noggrann med att fylla i så mycket som möjligt när du skapar din sida, då detaljer kan hjälpa dig att ranka högre.

   Därefter behöver du ställa in ett annonsmål. På LinkedIn kan du välja mellan flera olika. Oavsett om ditt mål med annonsering är att det ska generera fler besökare till din hemsida eller skapa fler leads, finns det lämpliga mål att välja.

   Nu det dags att välja din målgrupp. Du kan välja inriktningar såsom bransch, plats, färdigheter och utbildning. Genom att göra dessa inriktningar kan du försäkra dig om att din annons visas för rätt personer. Här kan du även välja att utesluta en viss typ av målgrupp om den är irrelevant för dig.

   När du har skapat dina annonser är det dags att välja ett annonsformat. Du kan välja mellan textannonser, dynamiska annonser eller videoannonser. Därefter sätts budget och schema för annonskampanjen. Campaign Manager ger dig ett förslag på budget baserat på andra annonskampanjer som liknar din.

    

   Annonsera med Instagram-annonser

   Analysera dina
   LinkedIn-annonser

   Det är av stor vikt att analysera resultatet av dina LinkedIn-annonser för att se om din investering har lönat sig. Genom att analysera data från din annonsering kan du enkelt få information om huruvida det är relevant att fortsätta köra samma annonser eller om det inte längre är lönsamt för ditt företag att spendera pengar på just dessa annonser. Det kanske visar sig att vissa LinkedIn-annonser fungerar bättre än andra och att du därför önskar att enbart fokusera på dessa.

   Campaign Manager har även en funktion där du kan spåra nyckeltal för att få en förståelse för hur dina annonser presterar. Denna funktion inkluderar statistik över faktorer såsom antal klick, visningar, cost per click, klickfrekvens, kostnad per visning, konverteringar, kostnad per konvertering, potentiella kunder och kostnad per lead.

   Utifrån dina analyser kan du optimera dina annonser och fortsätta att testa dig fram för att få bästa möjliga utgång av din annonsering.

   Vikten av
   länkar

   I digital marknadsföring är det viktigt med backlinks. Samma sak gäller när du vill ranka din LinkedIn-profil högre. Att få så många backlinks som möjligt till din LinkedIn-profil kommer att göra stor skillnad. Desto fler länkar du har till din sida, desto fler människor kommer att se din profil. Om fler människor engagerar sig kommer din profil att ranka högre. Detta är ett utmärkt sätt att höja din sidas auktoritet och driva trafik till din profil.

   Vill du ha mer information om annonsering på LinkedIn, kontakta oss på Effektify idag så att vi kan hjälpa dig att komma igång. Med oss kommer du att kunna nå nya målgrupper samt bygga upp din profil så att den ser professionell ut och generera fler leads.

   Vill du istället annonsera på TikTok kan du läsa mer här

   Let´s play!

   Har du frågor eller är redo att starta din digitala resa redan nu, är du välkommen att fylla i några rader eller maila oss på letsdance@effektify.com så hör vi av oss inom kort!

    [text Företag placeholder "Företag"]